Bentley Journey To Kaapstad

Etappe: Tanzania deel 1

14 december 2013

Na een nachtje aan de voet van de Kilimanjaro  vertrokken we richting Morogoro,zo'n 550 km.
Vanuit Het thuisfront had ik slecht nieuws ontvangen  mijn moeder(86j) heeft een ongeval gehad en ligt in het ziekenhuis.Op het ogenblik is alles nog niet ok.Misschien moet ik wel eerder naar Belgie .We zien wel.Dus besloten we zo snel mogelijk cape Town te bereiken.

Gisteren liet de Kilimanjaro zijn besneeuwde top niet zien. Deze morgen torende de witte top  wel boven de wolken.de eerste 200 km vielen wel lelijk tegen met heel hobbelige wegen en regelmatig een detour.Ze zijn de weg goed onder handen aan het nemen.Hier worden de wegen ook stuk gereden door het transport en de matatu's( bussen).We zien echter dat de vrachtwagens regelmatig op de weegbrug moeten.Dus daar doen ze wel iets aan.Aan politiecontroles mankeert het hier ook niet.Eentje wilde geld hebben maar zijn overste kwam eraan en  toen zei hij doorrijden.Iedereen verwittigde ons dat we moesten oppassen voor de politie langs de weg maar deze was de eerste die probeerde ons geld afhandig te maken.

Tanzania is tot nu toe volgens mij het schoonste Afrikaans land dat we al gezien hebben,Het is heel groen en zowel heuvelachtig als vlak.Alles kweken ze hier,zowel landbouwproducten als groenten en fruit.Naast de wegen stallen ze al hun producten uit.We kochten pruimen,heel lekker zoete.Ook hier rijdt het merendeel van de jeugd met brommers net als in Kenia.
Vandaag was het weer heel warm.Maar goed zei Paul want die friste was ik al beu.Die wil zeker niet denken aan de Belgische winter.Morgen waarschijnlijk grens Malawi.

Dag!
Paul en mp
blog comments powered by Disqus