Bentley Journey To Kaapstad

Sep 2013

Etappe: Turkije deel 1

29 september 2013

Gisteren was het een rampdag.Aangekomen in Istanboel met de donker na een rit van 550 km.De weg naar het hotel onmogelijk te vinden in een stad van 11,5milj.inwoners.
Dus een taxi aangepakt en verder in alle drukte gedurende een heel uur.We waanden ons terug in Mumbai (india).Hier in Turkye rijden ze ook waar ze willen.Lichten dienen tot niets,eerst is eerst.Aangekomen in het hotel was ik zo gestresst dat ik niets meer wilde doen.De stad in de donker bezien dat sprak me niet aan .Spijtig ?

30  september 2013
Rit naar Ankara.
Terug vertrokken na een heerlijk ontbijt aan de Bosphorus.Dan de brug over naar het oosten.
De rit door Turkije van bergachtig en vrij verlaten en dor.Paul zei ineens:we hebben een platte band.Ik was al blij dat het bij het klimmen gebeurd was.Uitstappen ,deel uitlaten op zoek naar :waar zat die lamp,waar de krik?Alles vrij rap gevonden en wat op zoek gegaan naar een paar grote ,dikke stenen voor Agneta wat te ondersteunen.Binnen het half uur had Paul alles opgelost.In Ankara hadden we vrij snel een hotelletje gevonden met bewaakte parkeerplaats.(dit is een grote prioriteit want iedereen komt kijken en betasten)Hier gaan we nu 2 dagen blijven en de band laten maken.

onderhoud 1 oct 01
Comments

Etappe: Servië

Vandaag zijn we vertrokken in Beograd(Servie). Gisterenavond een wandeling gemaakt door deze stad.Wat een verschil met Zagreb.Beograd is veel vuiler,drukker en zeker niet zo gezellig als Zagreb.
De officiele gebouwen die zijn gewoonweg adembenemend maar de winkels zijn klein en heel rommelig.

Servie zelf is ook veel minder groen,de autostrades zijn geen biljarttafels en heel weinig accomodatie.naast de weg.Vandaag hadden we niet altijd autostrade dus we komen stilaan uit de rijkere wereld.Wat heel opvallend is: tot nu toe hebben we omwille van agneta geen moeilijkheden met de grenscontroles.
De politie en douane vragen onze passen maar bekijken ze niet ,vragen wel de autopapieren zo weten ze alles van de auto en dan foto's nemen.Dan mogen we verder zonder boe of ba.

Hier in Sofia zegt iedereen dat we voorzichtig moeten zijn voor diefstal dus weer een slaapgelegenheid zoeken met bewaakte parkeerplaats.Voordeel: in de drie laatste balkanlanden kost het niets.De winkels zijn hier overal open van 9u tot 21u.Tot laat in de avond veel volk op straat.

Morgen beginnen we aan Turkije!
Comments

Etappe: Slovenië

Vandaag weer een dag van autostrades! Wel eentonig maar gaat hier wel goed vooruit.vanuit italie(de italianen zijn wel driftkoppen, hun tunnels zijn vuil en slecht onderhouden(land heeft het moeilijk)).
Dan Slovenie door,op 2 uurtjes waren we erdoor. Het is een aangenaam land om door te rijden, alles zo proper,autostrades gelijk biljarttafels.
Zwitserland kan er zelfs een lesje aan nemen.het landschap is zelfs heel mooi, heuvelachtig en heel veel groen.

Hier hebben we Agneta haar dorst ook gelest(geleden van in zwitserland1.38€, italie1,98 €slovenie1,51€voor 100 octaangehalte)
Aangekomen in Kroatie namelijk in Zagreb. Avondbezoek in de stad. Heel gezellige stad met heel veel terrassen.
Morgen gaan we Servie in namelijk tot in Beograd.

Tot de volgende.
Comments

Etappe: Italië

Hier zijn we nog eens na een vermoeiende dag.
Eerst hadden we een officieel depart met journalisten en fotografen.Dat was niet onze bedoeling en zeker niet naar onze zin maar ja...voor wat hoort wat.
Dan de grand san bernardino op. Agneta deed dat rustig en zonder sputteren. Het was warm en Paul heeft volgens mij meer zweet gelaten dan zijn mobiel...
Na de lange afdaling volgde nog een rit van ongeveer 300km tot aan het Gardameer.
zwitserland02

Echte problemen kenden we tot nu toe niet, maaaaaar... Plots deden de ventilatoren het niet meer en die zijn er nodig voor Agneta's hart af te koelen .Dus: stop! Motorkap open en wat was er: een veertje dat wat verzwakt was. Wat bijdraaien en alles ok!


Morgen hopen we tot in Zagreb te rijden.Ciao!
Comments

Etappe: Zwitserland

Hello,

Onze eerste dagen zijn letterlijk
in het water gevallen: regen,regen en nog eens regen.De eerste dag waren we heel stoer en dachten we: we bijten maar door. Met als gevolg: DRIJFNAT aangekomen in Bern..


Vandaag van de ene ambassade naar de andere gestapt en het grote probleem is Agneta zelf.Iedereen heeft bang dat Agneta te veel aandacht gaat krijgen en niet bestand gaat zijn tegen de mogelijke hindernissen. Maar wie kent Agneta beter dan de Paul?
Zwitserland01c
In Lausanne was de eerste belangstelling er al: de Turkse ambassadeur kwam de toelating vragen om onze bolide te mogen filmen voor een reportage van oude auto's in Turkije. Na nog wat gesprekken verder de bergen in. Maar Agneta weet blijkbaar ook van al die nattgheid...
We wachten wel op wat beter weer hier in de Valais Suisse. Paul zal zijn autootje wel eens verwennen.
Tot wederschrijven!
Marie-Paule

Comments

En wijlie weg!

Het is zover! Wij zijn ein-de-lijk vertrokken, het startschot is gegeven!
tot binnenkort...

vertrek markt

Marie-Paul(e) (alletwee dus)

in volle voorbereiding 03in volle voorbereiding 04


in volle voorbreiding 02


vertrokken 02
vertrokken 01
Comments